Intervju med Espen Johannessen

Tekst: Per Apelseth • Foto: Per Stian Johnsen

Gratulerer med 20-årsjubileet, Espen, Hvordan startet egentlig eventyret med Det Skjer i Kragerø?

Takk, takk! Ja, det hele startet i 2005 da Nina Løvstad og jeg skulle dele kontor. Vi tenkte at vi måtte finne på noe nytt, og da slo tanken meg: Hva med et magasin på glanset papir som kunne være litt annerledes? Jeg tok noen telefoner og dro på besøk til folk jeg trodde kunne være interessert, og plutselig var vi i gang! De første utgavene var på kun 16-20 sider, men siden har vi hatt magasiner på over 230 sider.

Hva var det som gjorde at magasinet tok av?

Vi fant en nisje. Det var ingen andre som fortalte om det gode liv i Kragerø på denne måten. Magasinet ble en slags destinasjonsguide, samtidig som vi laget portretter av spennende mennesker fra Kragerø og skrev om lokalt næringsliv. Vi hadde også gode samarbeidspartnere som gjorde at vi kunne trykke til en god pris og få magasinet ut til folk.

Det Skjer i Kragerø har ikke alltid hatt samme utgivelsesfrekvens?

Nei, vi begynte med fire utgaver i året, men det ble for mye for en liten by. Etter hvert landet vi på tre utgaver: Vår, sommer og
høst/vinter. Hovedfokuset har vært sommerutgaven, for det er jo da Kragerø virkelig blomstrer. Utover våre tre faste magasiner har vi også et digitalt julemagasin som kommer ut i slutten av november. Hvert år har vi også en Håndverkerguide som kommer ut på høsten.

Hvilke utfordringer har dere stått overfor underveis?

Distribusjon har vært en stor utfordring. Det har blitt dyrere og vanskeligere å få magasinet ut i postkassene. Vi har derfor investert i egne magasinstativer som vi har plassert rundt i Telemark og på strategiske steder som flyplasser og ferjeterminaler. En annen utfordring er digitaliseringen. Folk bruker mer tid på skjerm, men samtidig ser vi at det fortsatt er noe eget med å holde et glanset magasin i hendene.

Du nevnte portrettintervjuer som en viktig del av magasinet. Noen spesielle historier som har gjort inntrykk?

Mange! Vi har intervjuet Kragerøfolk som har gjort det stort ute i verden, men som fortsatt har et sterkt forhold til byen. Vi har også dokumentert lokalhistorie, som da vi laget en stor sak om byggekranene i Kirkebukta, på Tåtøy og i Kragerø sentrum da tre store lokale byggeprosjekt foregikk samtidig. En litt morsom historie er da Charlotte Therkelsen, som nå er ordfører, var covermodell for magasinet iført en pels. Det endte med at en dame fra Bærum sendte et sint brev og truet med boikott.

Hvordan har annonsørene stilt seg til magasinet opp gjennom årene?

Vi har alltid vært tydelige på at annonsører ikke er med for å sponse oss, men fordi det gir dem verdi med stor dekningsgrad. En annonse i DSIK har en lenger levetid enn en avisannonse, og mange har sett at det gir resultater. Vi har også vært rause og gitt plass til nye etableringer som ikke har store markedsbudsjetter.

Hvordan ser du for deg fremtiden for Det Skjer i Kragerø?

Vi skal fortsette så lenge vi har lesere og annonsører som vil ha oss! Papirmagasinet vil bestå, men vi ser også på digitale muligheter. Vi skal i hvert fall ikke gi oss så lenge vi har det gøy, og folk vil lese om det gode livet i Kragerø.

Sjekk ut noen av våre saker!

Tilbakemelding fra noen av våre gode og trofaste annonsører:

Morten Thoresen

Morten Thoresen 
Power

Daglig leder Morten Thorens hos Power Kragerø er svært fornøyd med annonsering-en i Det Skjer magasinet, og setter spesielt pris på at det gir rom for kreative og morsomme annonseideer. Han synes magasinet har et flott konsept og er av høy kvalitet. Tilbakemeldingene fra kundene har vært svært positive – folk stopper ham både i dagligvarebutikken og på gata for å kommentere annonsene. Han fremhever også den gode samarbeidsprosessen med magasinets team, som bidrar med ideer og videreutvikler konseptene sammen med annonsørene. Morten og Power Kragerø har vært med nesten siden starten av magasinet Det Skjer i Kragerø, og ser frem til å fortsette samarbeidet i mange år fremover.

Andreas Risøy
Tømrermester Andreas Risøy

Andreas Risøy er veldig tilfreds med annonseringen i Det Skjer i Kragerø. Andreas valgte magasinet fordi det er lokalt, og han ønsker å støtte opp om lokalsam-funnet. Tilbakemeldingene har vært positive – mange har lagt merke til annonsen og kommentert at den er flott. Han har også fått mye jobb som følge av annonseringen og mener det har vært en god investering. Andreas roser teamet bak magasinet for å være hjelpsomme og hyggelige. Han har hatt innflytelse på utformingen av annonsene og opplever magasinet som en viktig og synlig plattform.

Andreas Risøy
Peder Årø

Peder Årø 
Skagerak Trepleie

Peder Årø anbefaler annonsering i Det Skjer i Kragerø, og beskriver magasinet som et profesjonelt og godt distribuert tidsskrift. Han fremhever at magasinet når riktig publikum, spesielt i skjærgården og på hytter, der det ofte blir liggende fremme. Han har merket en tydelig effekt av annonseringen, med flere kunder som tar kontakt. En gang han ikke annonserte, opplevde han betydelig inntektstap. Peder setter pris på den gode eksponeringen, og mener at Det Skjer i Kragerø gir en av de beste reklamemulighetene for bedrifter i området.